Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Zamieszczone przez Big
    Jac_ek napisał/a:
    Wiesz to napewno?, bo ja np nie dostałem takich śrub!
    Zamieszczone przez Big
    Na pewno, ja również mam takie śruby, a w zestawie narządzi w kole zapasowym jest tzw. złodziejka czyli końcówka do odkrecania takich śrub.
    To że Ty masz nie znaczy jeszcze, że jest to standardowe wyposażenie, W O2FL np nie ma koła zapasowego w standardzie w żadnej wersji, trzeba dokupić, a o śrubach cennik milczy.

Masz może dostęp do jakiegoś dokumentu (cennika, specyfikacji) - bo chętnie bym się stał właścicielem takich śrub a na coś trzeba się powołać w rozmowie z dealerem.
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• danielcio
      Drive
      • 2007
      • 84
      • Superb II combi (3T5)

Od czerwca wersja Elegance nie posiada śrub zabezpieczających
      DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
      INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
      [email protected]

Komentarz

• golibroda
        Rider
        • 2009
        • 530

Wiesz @voltar - jak się tak czyta to o octavii to człowiek dowiaduje się o nowych rzeczach, które rozważa. Zresztą wchodząc w szczegóły pojawiają się to coraz nowsze pytania wynikające z braku wiedzy jakie są mozliwości wyboru.

A te śruby jakbym chciał dokupić to muszą mieć jakiś specjalny rozmiar/typ ?
        Pozdrawiam
        Piotr

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A te śruby jakbym chciał dokupić to muszą mieć jakiś specjalny rozmiar/typ ?
          Nie musisz (wystarczy powiedzieć, że do Octavii). Koszt kolo 90 zł jeśli dobrze pamiętam. I moja Elegance ich nie miała.

[ Dodano: Pon 14 Gru, 09 08:09 ]
          Od czerwca wersja Elegance nie posiada śrub zabezpieczających
          Pewnie masz rację, bo jak pytałem w maju dealera, to powiedział, że będę je miał. Odbierałem w lipcu i niestety już nie było.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• Psycho Dad
            Rider
            • 2009
            • 629

golibroda skup się na rzeczach których potem nie wymienisz tak łatwo .
            Jak climatronik, kseony, maxi dot, radio, i inne bajery.

Koło zapasowe i śruby to nie jest jakaś kosmiczna technologia.
            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Zamieszczone przez Psycho Dad
              golibroda skup się na rzeczach których potem nie wymienisz tak łatwo .
              Jak climatronik, kseony, maxi dot, radio, i inne bajery.

Koło zapasowe i śruby to nie jest jakaś kosmiczna technologia.
              Dokładnie, z tym że każdy ma swoje widzimisię odnośnie wyposażenia - dla mnie rozsądny wybór to wersja elegance, komu innemu wystarczy classic, mint czy ambiente ... każdy ma swoje typy co by chciał mieć w samochodzie.

Komentarz

• voltar
                L&K
                • 2009
                • 1107
                • Octavia II (1Z3)
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Jac_ek
                Zamieszczone przez voltar
                Odpowiadajac na pytania - Sruby zabezpieczajace kola sa w Octavii w standardzie ( przynajmniej w wer. Elegance )
                Wiesz to napewno?, bo ja np nie dostałem takich śrub!
                Zapomnialem ze po FL nie ma juz kola zapasowego w standardzie. Jak widac Skoda takze oszczedza ... Kupowalem tuz przed FL i wersja Elegance miala kolo zapasowe na feldze stalowej 16'' plus zestaw zabezpieczajacy w standardzie.
                Jak dla mnie byl to zdecydowany plus. Nie wyobrazam sobie innych rozwiazan typu dojazdowka czy zestaw naprawczy.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Psycho Dad
                  Rider
                  • 2009
                  • 629

Ja mam pełne koło w FL w ambiente
                  Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zapomnialem ze po FL nie ma juz kola zapasowego w standardzie. Jak widac Skoda takze oszczedza ...
                    I tak i nie. Raczej nie oszczędza. Jak zamawiałem swoja w kwietniu, koło było w standardzie, ale skórzana kiera nie była. Jak odbierałem to już było odwrotnie... gdzie dopłata do kola to 180pln, a do kiery była zdajsie 600pln
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• adym
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 179

Kupowalem tuz przed FL i wersja Elegance miala kolo zapasowe na feldze stalowej 16'' plus zestaw zabezpieczajacy w standardzie.
                      Ja tak samo.
                      A propos zapasu to np. moj szwagier (ze dwa miechy temu sprowadzil sobie O1 Niemiec) i w zapasie mial nowiutką alufelge do kompletu

Oryginalną oczywiście, wiec raczej była w standardzie.

Komentarz

• Marx
                        Elegance
                        • 2009
                        • 865

niekoniecznie, w konfiguratorze mozna zamowic zapas na zwyklej feldze lub alu, oczywiscie nie za darmo...

Komentarz

• golibroda
                          Rider
                          • 2009
                          • 530

To wyposażenie zmienia się jak w kalejdoskopie.

P.S.
                          Pozdrowienia dla Pana Tomka
                          Pozdrawiam
                          Piotr

Komentarz

• aniam111
                            Rider
                            • 2009
                            • 436

W Ambiente nie było śub zabezpieczających. Nie ma też koła zapasowego ( ani stalowego ani dojazdówki ). Można zamówić sobie dojazdówkę, albo koło stalowe albo koło z alufelgą do kompletu. W przeciwnym wypadku masz zestaw naprawczy.
                            Ja zamówiłam z kołem stalowym koszt to 180zł.

Nakładki progowe mam orginalne czarne. Jak dobrze zagadasz dostaniesz w gratisie.
                            Śruby też mam na wszelki wypadek. Koszt 90-120 zł
                            AniaM
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                            O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• golibroda
                              Rider
                              • 2009
                              • 530

Potwierdzam, śruby były w standardzie elegance, teraz już nie ma. Kółko też trzeba dobrać za doplatą.

Firmy tną koszty, a klient potem za wszystko dopłaca .. taka polityka cenowa
                              Pozdrawiam
                              Piotr

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez golibroda
                                No jak tną, wręcz przeciwnie. Masz skórzaną kierownicę gratis (wartą 600pln) w zamian. Raczej naciągają, bo koło zapasowe raczej każdy weźmie, a kiere już nie każdy.
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• voltar
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1107
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez winni77
                                  Zamieszczone przez golibroda
                                  No jak tną, wręcz przeciwnie. Masz skórzaną kierownicę gratis (wartą 600pln) w zamian. Raczej naciągają, bo koło zapasowe raczej każdy weźmie, a kiere już nie każdy.

Jakbys tego nie nazwal ... tna ceny, zmieniaja specyfikacje to cel jest ten sam - maksymalizacja zyskow. Dodatkowo mozna powiedziez ze Skoda powoli odchodzi od wizerunku taniego uniwersalnego, rodzinnego auta. Taki maly szczegol jak pelnowymiarowe kolo w standardzie wyroznial Skode w grupie VW szczegolnie w grupie potencjalnych klientow ktorzy mysla praktycznie i ekonomicznie. Teraz jednak ujednolicono to z VW i kola nie ma. Z drugiej strony jest to podyktowane pewnie tym ze wersja FL cos w standardzie dodatkowo wnosi porownujac do wersji przed FL np ESP. Wiec gdzies ten koszt trzeba bylo przeniesc...

Komentarz

• Jac_ek
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 1733

Ale i tak mamy szczęście bo na rynku polskim octavia jest lepiej wyposażona w poszczególnych wersjach niż na rynkach sąsiednich. A dopłata do koła to nic jeśli dostajesz dużo innych droższych rzeczy

Komentarz

• vwojtas
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 92

Pitolenie ;-)
                                      Ja dostałem koło z pokrowcem i leży w garażu i sie kurzy :-)
                                      Pozdrawiam wojtas
                                      O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR

Komentarz

• dudek_t
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1421

Hm... koło... koszt dokupienia znikomy. W moim egzemplarzy który kupowałem bezpośrednio z salonu było niestety koło zapasowe za które musiałem dopłacić... bo leży w garażu. Wsadzam do bagażnika tylko jak jadę za granicę na jakiś dłuższy wyjazd.
                                        Tak na marginesie... ostatnio zmieniałem koło jakieś 4 lata temu :lol:

Komentarz

• vwojtas
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 92

Ja podobnie, mam zestaw naprawczy koło awaryjnie na zagraniczne podróze :-) (może)
                                          Pozdrawiam wojtas

Komentarz

• voltar
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1107
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez vwojtas
                                            Pitolenie ;-)
                                            Ja dostałem koło z pokrowcem i leży w garażu i sie kurzy :-)
                                            Pitolenie ? Ty dostales - ktos inny musial zaplacic. A ja mialem to w standardzie a dostalem od dealera cos duzo fajniejeszego niz kolo .. .

[ Dodano: Wto 15 Gru, 09 12:03 ]
                                            Zamieszczone przez dudek_t
                                            Hm... koło... koszt dokupienia znikomy. W moim egzemplarzy który kupowałem bezpośrednio z salonu było niestety koło zapasowe za które musiałem dopłacić... bo leży w garażu. Wsadzam do bagażnika tylko jak jadę za granicę na jakiś dłuższy wyjazd.
                                            Tak na marginesie... ostatnio zmieniałem koło jakieś 4 lata temu :lol:

Powiem wiecej ... ja nigdy w swoich prywatnych autach kola nie przebilem .. co nie znaczy ze sie nie stanie to np dzis albio jutro w trasie ... Nie wiem jak dobry jest zestaw naprawczy ale mysle ze to na male przebicia. Natomiast dojazdowka w trasie to kanal. Ani tym szybciej nie pojedziesz ani na przod nie zalozysz.

Komentarz

• vwojtas
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 92

Oj ja powiedziałem żartobliwie :-)
                                              Bo koło to nic w porównaniu do ESP i kurtynami, wolałbym za koło dopłacić i mieć to co napisałem wcześniej, ale jak słusznie stwierdził kolega, koło się przydaje niezwykle rzadko i jest to często tylko klamot wożony w kufrze :-)

Biorąc teraz nówkę bez gazowni, może bym zamówił dojazdówkę, pełnego na pewno nie, bo to bez sensu, ciężkie, zajmuje miejsce.
                                              Pozdrawiam wojtas

Komentarz

• Jac_ek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1733

Na male przebicia, to moze zestaw naprawczy sie przyda, natomiast w okresie zimowych poslizgow, dziur w jezdni (szczegolnie jak w zimie jest duz przejść przez 0, zamarzanie odmarzanie) bardzo latwo jest uszkodzic cos wiecej niz tylko opone, wtedy zestaw naprawczy srednio sie przyda ;-)

Komentarz

• voltar
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1107
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Biorąc teraz nówkę bez gazowni, może bym zamówił dojazdówkę, pełnego na pewno nie, bo to bez sensu, ciężkie, zajmuje miejsce.
                                                  [/quote]

Ja wrecz przeciwnie, dla samego dobrego samopoczucia wole miec pelnowymiarowe na zapasie. Zreszta koszt zaden, a jak cie trafi guma daleko od domu to i tak od kosztow nie uciekniesz. Wracac 1000 km na dojazdowce mnie sie raczej nie usmiecha, a jezeli nawet to stracisz na tym kupe czasu i benzyny , a jak przednia os to tym bardziej od kosztow nowego kola lub przynajmniej opony nie uciekniesz.
                                                  Jezeli natomiast ktos jezdzi glownie w miescie i na krtokich trasach to mozna jak najbardziej. W takim przypadku jednak mysle ze albo pelnowymiarowe kolo albo zestaw naprawczy. Dojazdowka nie jest opcja. Oszczednosc kasy i miejsca zadna.

Komentarz

• vwojtas
                                                    Drive
                                                    • 2008
                                                    • 92

Tak masz rację, ale zauważ ze nie mieszkamy na Marsie, serwisów gumiarskich masz sporo.Nie sądze ze jechałbyć 1000 km na dojazdówce, poza tym koło na zapasie tez możesz mieć inne, niż to akurat które masz na osi.
                                                    Posiadając CB radio w trasie dasz rade, poza tym ja mam asistance z taką usługą jak przebita opona. Na na 20 lat jazdy samochodami złapałem gumę jeden raz, wiec prawdopodobieństwo, że tak się stanie jest znikome. Myślę ze koncerny celowo nie dają tego koła, skądś to wynika.
                                                    Ja mam zestaw naprawczy, kompresor + spray, wiem ze na rozerwanie to nie pomoże, ale wtedy często nie da się zmienić koła przy pomocy zestawu fabrycznych kluczy i narzędzi,wtedy przydaje się asistance.
                                                    Napewno nie chodzi o koszta tylko o miejsce w kufrze.
                                                    Pozdrawiam wojtas

Komentarz

Pracuję...